„Design Street“ в КвАРТал-а – последната за сезона от серия споделени улици, освободени от движение за хората, организирани с подкрепата на Район „Оборище“, Столична Община / District Oborishte – Sofia Municipality и кмета Васил Цолов.

На 17 август между 16:00-21:00 ч. ще бъде затворена за безброй събития ул. „Веслец“ в отсечката между ул. „Екзарх Йосиф“ и ул. „Цар Симеон“.

Ето какво ще се случва:

> Ще има напитки и градска мебел в свободената улица, където ще се срещаме, говорим, споделяме.

> Проект „Синьо пространство“ /“Espaço Azul“, (рисуване на керамични плочки Азулежу) Емилия Емилева и Португалски културен институт Камоеш – Espaço Camões.

> Ще ни чака дизайнерска игра „Lastiche“, която докарва хората до различни емоции и просто не се сдържахме да не поканим Abordage да ни гостуват с нея и да направим турнир! Ще премерим сили и сръчност, а за най-добрите и награди – медовина от Медовина Meadly – Bulgarian Craft Mead, месечна карта за настолни игри за бара, дизйанерски тениски и какво ли още не.

> Art.E и Format jewelry,objects & interiors ще разположат обекти на самата улица, ще разгледаме експозиция Раку керамика.

> Sito Studio и Яни Иванов ще представят магичната техника цианотипия – фотографски процес датиращ от 1842 и използван за репродукцията на документи, рисунки и чертежи. Второто наименование на процеса е така наречения блупринт (син отпечатък), поради силната синя тоналност на получените изображения, а третото – бабата на ксерокса. Всеки дошъл в затворената отсечка между 17:00 и 19:00 ще може да направи собствена фотограма с размер 15 на 15 см. Участието е с дарения на шапка.

> Творческа работилница „Дъга“ ще са там със своята подвижна работилница и какво ли още не.

Очакват се още много други работилници, изложби и разговори в темата.

Очкаваме ви!