ПОКАНА 

      Изкуството открива различни светове, създава възможности да се докоснеш и преживееш реалности, които често са извън сетивното.

     Имаме удоволствието да ви поканим на 06 април 2016г. от 19:30ч. да се насладите на първия и единствен в света театър на сенки създаден и представян от незрящи актьори -„Сянката на моята душа” на сцената на City Mark Art Center /София, бул. “Янко Сакъзов” №30/ под патронажа на Кмета на СО-Район „Оборище“ Васил Цолов.

    „Сянката на моята душа” е кратка визуална импресия, в която  незрящите актьори играят със сянка и светлина без да ги виждат, рисуват на живо върху огромен екран разноцветни картини, създават и оживяват образи на сенки чрез движението на телата и ръцете си, разчитайки на вътрешния си „поглед” и интуиция – нещо невиждано досега!. Спектакълът вълнува не само с това, че прекрачва  отвъд границите на човешките възможности. Със своята поетичност той достига до дълбоките и скрити кътчета на душата. И ни подсеща, че единственият начин да прогоним от себе си сянката на самотата и студа, е да отворим с обич и доверие прозорците на сърцето си за хората и света около нас.

 

Автор и режисьор:  Велимир Велев

Музикално оформление:   Лазар Панев

Костюми: Мая Петрова

Асистент режисьор: Луиса Спасова

Актьорски състав:

Сенки – Байрие Емин, Верка Костандовска, Дилян Тодоров, Калина Бонева, Михаил Недков, Панчо Карамански.

Визуални импресии – Верка Костандовска и Панчо Карамански