От днес, 24 април, започнаха тържествата по случай празника на Район „Оборище“. Празникът започна в 10:30 ч. с шествие по бул. „Янко Сакъзов“ и тържествено поднасяне на венци и цветя на паметника на Васил Левски. Това се случи под съпровода на Представителният духов оркестър на Сухопътните войски с диригент майор Анатолий Димитров , а участие в него взеха ученици от СМГ „Паисий Хилендарски“, граждани и екипът на районната администрация.

Празникът бе отбелязан и с концерт на открита сцена в парка „Заимов“ с участието на Духовия оркестър на I АЕГ и НЧ „Д-р Петър х. Берон“ с ръководител Николина Ангелова и Мажоретния състав при I АЕГ с ръководител Даниела Икономова. Посетителите на парка имаха възможност да се насладят и на прекрасните танцови изпълнения на участниците от клуб за спортни танци „Финес“ при НЧ „Д-р Петър х. Берон“ с ръководител Ина Ичева, клуб по народни танци „Хоп троп“и детски балет Déjà vu.

От 16 ч. до 19 ч., отново в парк „Заимов”, Платформата за услуги vsichkiuslugi.bg организира ателиета, клоуни, аниматори, открити уроци по балет, народни танци и спортове, а от 17.30 ч. в Столична  библиотека на пл. „Славейков” № 4 ще бъде открита Пролетната изложба  на детското и ученическото творчество.

Програмата за празника на Район „Оборище“ продължава и утре – 25 април, с тържествен концерт на състави при училищата и читалищата от района от 18.00 ч. в  „Сити Марк Арт Център” на бул. „Янко Сакъзов” № 30.