„Мениджър за един ден” е най-дългоочакваното и популярно от всички събития на JA Bulgaria 15-тото издание на инициативата, което  се проведе на 17 ноември 2016 г.

В район „Оборище“ на кметския стол се настани Мартин Марков – ученик в 12 клас на 23 СОУ – „Фредерик ЖолиоКюри“ , като пое и задълженията и отговорностите, които сапътстват длъжността.

Целта на инициативата е да даде възможност на младите хора за ранно кариерно ориентиране и придобиване на ценни умения за бъдещия им професионален път, а на компаниите и организациите домакини възможност да покажат своята отговорност към развитието на потенциала на младите хора на България.

Всяка година над 1000 ученици и студенти в цялата страна прекарват един ден във водещи български и международни компании и учат директно от топ мениджърите и топ служителите им.  Организацията на инициативата става през платформата http://mfd.jabulgaria.org. Желаещите да станат домакини на ученици и студенти компании, институции и неправителствени организации се регистрират в платформата като компания-домакин, като посочват позициите, които ще отворят за еднодневни стажове и описват отговорностите на всяка позиция.

Реалната среща на хора от бизнеса с избраните от тях младежи става в деня на „Мениджър за един ден” в София и градове и села от цялата страна. След това те прекарват работния ден заедно (участват в конференции, бизнес преговори, оперативки и др.).