Тази събота (20 юли) КвАРТалът се обединява със Sofia Art Week за четвъртата “Споделена КвАРТал-на улица”, организирана с подкрепата на Район „Оборище“, Столична Община и кмета Васил Цолов. Улицата е „Триадица“ – една от най-чаровните малки улици в София, разположена точно срещу Министерството на енергетиката. Започваме в 14, а точно в 16:00 ч. ще освободим улицата от движение чак до вечерта, за да я напълним с изкуство, музика и множество работилници. Какво ни очаква?

☛ Работилница “PANACEA” с Виктория Кифър
Старт: 14:00 ч. в Espace PORT A (за желаещите, работилницата е със сутрешно посещение на Националния исторически музей в Бояна)

Част 1:
10:00-12:00ч. Посещение на Националния исторически музей в Бояна за снимки, рисунки, бележки. Акцент: древните култове, археологията, символите, традиционния текстил и други занаяти. >> Среща в 10:00 ч. пред Æther София, тръгва се с такси. Посещението не е задължително за участие в работилницата.

Част 2:
14:00-18:00 ч. – Начало на работилницата в освободената от улица коли и в галерия @espace port.a в КвАРТал-а.

☛ 17:00 ч. – ретроспектива на германския проект “Gallery Krise”, известни с това, че работят с намерени материали, за да придават нови значения на старите вещи и обекти.

☛ 18:00 ч. – пръфроманс, резултат от едноседмичния уъркшоп “Polymorphic Sensibilities & Scaffolding Desires”, проект на Сандра Оехи, Йоана Брукнер и Ребека Кисветер, с участието на Виолета Витанова и Станислав Генадиев.

☛ 19:00 ч. – прожекция и разговор “Чувство молекуляризиране, творческо разрушаване и разграждане на пол“, модератор Сандра Оехи, с участието на Йоана Брукнер и Войн де Войн.

☛ 20:00 ч. – пърфроманс и интеракция с публиката “S.S. Pantus” от Женовив Уард и Джак Финерти.

☛ 21-02:00ч. – Закриващо парти в галерия Espace PORT A
OOHS Live