Традиционна пролетна изложба на детското и ученическото творчество бе открита в галерия „Сезони“.

От 7 до 13 май 2019 г. в галерията ще бъдат изложени творби на най-талантливите ученици от училищата и арт школите от 1 английска езикова гимназия, 112 ОУ „Стоян Заимов“, 1 СУ „Пенчо Славейков“, 129 „Антим I“, Народно читалище „Алеко Констанинов 1897“, Народно читалище „Цанко Церковски 1946“. Проявата е част от културната проява, посветена на празника на район Оборище.

Младите художници бяха приветствани от бразилският илюстратор Жо Олвейра, който награди отличилите се с дипломи от името на район Оборище.

Галерия Сeзони цели да насърчава детското творчество, да осигури развитие на творческият талант на децата, да стимулира общуването с изкуството, като даде възможност за изява на фантазията и въображението на децата. Изложбата цели да даде възможност на младите художници да изявят своята неподражаема гледна точка в ново пространство, различно от училищната среда.

Ако сте любопитни да погледнете света през очите на младите автори, можете да посетите изложбата, която ще остане под покрива на Сезони до 13 май.

текст: Artprice.bg

Снимки: Галерия „Сезони“