В район Оборище предпочитани са тенис-корта в парк „Оборище” и фитнес център „Атлетик”.

ЗОНИ ЗА ОТДИХ

• Парк „Оборище” (наричан „Заимов”) е приютил няколко театъра и чужди посолства. Предлага чудесна обстановка за игри, отмора и разходки сред зеленина, цветя и фонтани.
• Градинката край Софийска минерална баня е емблематично място в центъра на София. Сградата е паметник на културата с национално значение. Мястото е любимо за любителите на шаха и таблата.

• Докторската градинка се намира между улиците „Оборище” и „Шипка”. Названието си паркът получава по името на намиращия се в него паметник на загиналите медицински работници в Руско-турската освободителна война от 1877-1878 г.

• Ботаническата градина на СУ „Св. Климент Охридски” – създадена през 1892 г. от първия български професор по ботаника д-р Стефан Георгиев. На откриването е засаден дъб, в чиито корени цар Фердинанд заравя златна монета. Днес този дъб радва с величествената си корона очите на деца и възрастни.

ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ
Район Оборище разполага с модерна и напълно обновена леглова база, организирана в средства за подслон и места за настаняване от различни категории и целеви групи.