Във връзка с желанието на граждани от район „Оборище“ за разширение на зелената зона за паркиране в района,Ви молим да изразите Вашето мнение.

Желаете ли да бъде разширена зоната маркирана със зелен цвят на картата? 

Untitled-1

232 коментара за “За жителите на район „Оборище“

 1. да трябва да се разшири

 2. Платените зони за паркиране не разрешават проблема с него.
  Моля, първо се справете с изоставените автомобили – провокирайте дори промени в наредбите, тъй като в момента явно автомобил с изтекъл ГО и технически преглед не се води за такъв.
  Само в едно малко каре в район „Оборище“ има над 10-12 такива автомобила. Подаването на настойчиви сигнали до Контактния център досега не е дало резултат.
  Пробвайте първо да разрешите този проблем, който със сигурност ще освободи доста паркоместа, а след това взимайте поредното решение, с което изтънявате джоба на софиянци.

 3. Да ,наложително е да се разшири зелената зона в района .Защото сега от други квартали идват и си оставят колите с месеци .Отделно от тези коли паркирани по тротоарите не може да се мине спокойно, слиза се на шосето, а това е опасно . И всеки, които работи в квартала идва с колата си и живущите в района прибирайки се от работа обикалят с часове за да открият свободно място за паркиране.

 4. Да, задължително е. Повечето от колите в квартала не са граждани живеещи тук. Паркирането е безобразно, а заедно със зелената зона, ще се премахнат и изоставените автомобили.

  • НЕ! ТВЪРДО – НЕ!!!Това противоречи на здравия разум, а вече и на инстинкта за самосъхранение .Това е пагубната политиката на все по- ниски доходи и на все по-високи и ВСЕВЪЗМОЖНИ налози ! Време е управляващите да се опомнят и си дадат сметка ,че ако продължат да вървят по тоя безотговорен ЦИНИЧЕН път , много скоро може да НЕ са управляващи.

 5. Не смятам, че разширяване на зелената зона ще разреши проблема с паркирането. Хората, които работят в района, ще продължат да паркират тук, а аз ще трябва да плащам годишна такса и да продължа да се чудя къде да паркирам.

 6. Ne iskam nito sinia nito zelena zona!

  Zashto trqbva da ima zelena ili sinya zona? Nito shte se namali trafika na koli, nito shte stane po-lesno. Horata raboteshti v Mola shte si parkirat izvun nego zashtoto vutre pravilata sa po-bezumni ot tezi na zonite. Navsqkude drugade e oseqno s ofisi, kantori, restoranti i t.n. Te privlichat hora, koito idvat s koli. Nqma kak da se namali potoka na koli dokato ima potrebiteli, koito polzvat razlichni uslugi i slujiteli, koito idvat ot kvartalite „spalni“.

  Vmesto da se mrunka za zona i da si iztochvame sobstvenite pari, poneje i zhivushtite plashtat za kefa da si v zonata, ne moje li da se slojat kolcheta po vsichki trotoari? Taka shte ima mqsto za bebeshki kolichki, za invalidni kolichki, za 3ki babichki hvanati pod ruka i t.n.

  Az kato jiveq tuk i imam kola si parkiram kudeto moga i kogato moga. Tova po nikakuv nachin nqma da se promeni.

  Da ne zabravqme, che v zelena zona se plashta dopulnitelno i ot zhivushtite v kvartala. Az mqmam jelanie da si plashtam po 100-150leva na godina poneje na nqkoi si mu e hrumnalo, che shtqli da namaleqt kolite. Eto Vi i link, za da razgledate cenite i pravilata https://www.sofiatraffic.bg/bg/parking/lokalno-plateno-parkirane-na-pps/p/1.

  I za tezi, koito nqma da si napravqt truda da otvorqt linka:

  „за живущите в „Зелена зона“ – 100 лв. за дванадесет месеца или 10 лв. на месец за един автомобил на жилище, за втори автомобил за домакинство в двоен размер, а за всеки всеки следващ в троен размер;
  за живущите в „Синя зона“ – 150 лв. за дванадесет месеца или 15 лв. на месец за един автомобил на жилище, за втори автомобил за домакинство в двоен размер, а за всеки всеки следващ в троен размер;“.

 7. Абсолютно съм за разширяването на зелената зона. Така ще се избегне това дивашко паркиране по тротоарите.

 8. Живея на улица в Оборище, където вече има зелена зона. От както я има положението с паркирането се подобри рязко. Видимо има много по-малко коли, улиците изглеждат по-широки и винаги има място за паркиране, въпреки че сложихте и колчета и реално намалихте „местата за паркиране“ по тротоарите. Ако може около парка Заимов да я направите синя, още по-добре. При хубаво време събота, полвин София се стича с коли към парка.

  • Хайде моля ви се направете си я на Оборище синя, аз живея на Янко Сакъзов и нямам желание да плащам за синя зона!

  • Не трябва да се прави зона за платено паркиране. Спазването на правилата за паркиране не е обвързано с това дали зоната е платена или не. И без да е платена зона може да се сложат колчета и да се ограничи спирането по тротоарите.

  • И аз живея на Оборище в частта със заелена зона и мога да ви уверя,че само дето ни прибират парите.Като се прибирам вечер от работа малко по-късно и вече е мисията невъзможна да си намера да паркирам .И това че зоните слагали ред , извинявайте, си е чиста измама на едни чиновници дето се чудят само как да прибират кинти от хората ,щото тва си е яка далавера за стотици мильони ,няма кво да се лъжем.Хайде стига тоя тормоз ,оставете хората на мира. И аз съм против тая нова зона.

 9. Да, моето семейство е за разширението на зоната.

 10. Аз съм против разширяване на зоната. Живея в пресечка на бул. Мадрид под наем. Ако стане зона, няма да има как да паркирам.

 11. Абсолютно ЗА. Съвсем отделен въпрос е цялостното инфраструктурно и транспортно планиране на града, но на този етап платената зона е единственият инструмент, чрез който може по някакъв начин да се регулира паркирането в района. Не смятам, че цената на винетка за паркиране надвишава преките и косвени разходи, които всеки понася, докато намери къде да паркира ежедневно. Изпитваме го на гърбовете си от доста години…

  • А парите, които плащам като данък не са ли достатъчни това да се случва без допълнителен данък синя или зелена зона, който дори не се използва за подобряване на улиците?

   Не знам Евгени Спасов, Петър Иванов, Васил Канелов, Галина Стаменова, Иван Николов, Петър Кирилов, Емил Ангелов, Кирил Атанасов, Галина Страшимирова на работа в Център за градска мобилност ли са?

   Не познавам нито един съсед, който да е доволен от решението за зелена зона в нашата община.

   Парите, които плащаме годишни при ефективно управление могат да стигнат за създаване на приятна среда. Това очакваме от всички Вас – хората, които сте в общината.

 12. Да, нека има зелена зона, за да има правила за паркирането, а не да е безразборно, кой където свари.

 13. Аз съм против!

 14. Решението за паркирането по тротоарите е преди всичко контрол. От страна на КАТ, но и от страна на общината, която си има и специален Център за градска мобилност. Зелената зона не е решение за избягване на паркирането по тротоарите, което само по себе си е разрешено от ЗДвП. Въпросът е законът да се спазва и да има контрол и санкции. Т.е. ако се ползват тротоарите, това да става като се оставя достатъчно място и само на места, което оставянето на достатъчно място е възможно.
  Ще ви обърна внимание, че в този район има поне 2 детски градини (едната с 2 сгради) и оставянето и взимането на децата е почти невъзможно, а би било съвсем невъзможно, ако паркирането на тротоара (дори при спазването на закона) е блокирано. Преди въвеждането на зелена или синя зона (цветът няма голямо значение), трябва да се вземат мерки за осигуряване на достъпа до тези места – детски градини, училища, болници, като се създаде организация за временно паркиране за оставяне и взимане на хора, най-вече собствените ни деца. Направил съм предложение за това към общината още преди години – отговор няма.
  В същото време автомобил на софийския инспекторат вече втори ден (аз това наричам системно) нарушава забраната за спиране като паркира до сградата на общината пред светофара. Ествествено не е единственият автомбил. Така че проблемът с паркирането не е лиспата на места, а липсата на организация и контрол. Зелената зона няма да ви даде организация. Ако трябва да се блокира паркирането на тротоарите, където това очевидно не бива да се случва поради липса на достатъчно място, за да бъде спазен закона, то нека се поставят колчета на тези места. Защо инвестицията се прави само там, където ще се взимат пари?

 15. Едно голямо „ДА“ за разширяване на зелената зона в район „Оборище“. Убедени сме ,че по този начин съществено ще се подобри организацията на паркиране в района. В подкрепа на предложението бих искал да кажа,че съществуват и много резерви в това отношение.В района за който говорим има доста голям брой зарязани автомобили от години, на които мястото им не е тук.Има места в близост до МОЛ Сердика, които могат да се обособят като такива за паркиране.През деня въпросния район е препълнен с безразборно паркирани по тротоарите автомобили, които не са на живущи в района. От това някои от тротоари са в плачевно състояние. И за това никой не плаща! Като потърпевш от липсата на „зелена зона“, а това се отнася и за съседите ми, липсата на места за паркиране около домовете ни,създава сериозни проблеми,които се надяваме с това разширение да бъдат решени за което ще си заплатим колкото е необходимо.

 16. Крайно против съм всякакво разделение на зони за паркиране. Нито община Оборище, нито Столичната община са инвестирали, в каквито и да е удобства за своите жители, за да искат пари, за каквото и да било.

 17. Аз съм За разширяването на зелена зона зад канала.Много по-добре изглеждат улиците с платена зона за паркиране.Отпадат коли,които не са местени с години

 18. Напълно съм ЗА разширяване на зелена зона по предложението, което всъщност не ми е съвсем ясно на кой е точно. Аз живея на Тракия и от както има зелена зона има и места за паркиране и простор по тротоарите за пешеходци и д. колички. По принцип мнението ми по темата е много ясно, а именно, че живущите не трябва да плащат до 1 МПС на семейство и то най-вече защото няма гарантирано парко място. Тъй като при нас има вече работеща система се съобразявам с нея и се надявам да достигнем до момент когато ще стане както е редно според мен. Наложително е да се мине през зелена зона и да се наредят нещата, а живот и здраве като се научим, може и да отпадне плащането и да остане реда и положителния елемент. На тези, които им е скъпо – да не ползват коли. Да живееш в центъра винаги е било привилегия и това си има цена.

 19. Не съм съгласен

 20. Не съм съгласна. Въвеждането на зелена зона не решава проблема с паркирането на жителите на квартала нито с паркирането на работещите. Решете по по удачен начин този проблем.

 21. не. първо е добре да премахнете колите, които години наред не са в движение. да оправите улиците и тротоарите. пък тогава.
  да не говорим, че като платим необходимата такса, пак няма да може да ни гарантирате, че ще паркираме свободно.

 22. Против съм.! това не решава проблема с паркирането. В коя зона има очаквания резултат?? Освен приходи за администрацията друго.. какво? Наказание, за живущите в района. Аз какво съм виновна, че дядо ми е купил къща в края на София преди 100 години?? А сега трябва да плащам , за да живея и да паркирам колата си.

 23. Улиците и тротоарите в тази зона все още са в много лошо състояние. Ако ще се превърне в Зелена зона, непременно трябва да се синхронизира с ремонт на участъците и поставяне на колчета върху здрави тротоари (които в момента са паркинги и плочките са начупени и разместени).
  Ако работата се свърши правилно, съм съгласна да живея в зелена зона и да заплащам за паркиране на автомобил пред дома си.

 24. Едно голямо „НЕ“ на мераците на общината. В момента живея в зелената зона на общината. И не мога да разбера защо плащам винетка за 100 лв., при положение, че скъпоценната улица (Кирил и Методий) е разбита, тротоарите са разбити, няма достатъчно места за паркиране. Засрамете се господа и дами общинари и вместо дребни мошенически игри на пряка демокрация поне контролирайте тунеядците си, с шарените жилетки, които избирателно контролират района под носа на дирекцията ви. Правилата трябва да са за всички, не ли? Или да проверяваме кой и как паркира по Екз. Йосиф и преките наоколо. Ненагушихте се, „реформатори“, квартални!

 25. Против съм. Когато уважаемата община си свърши работата и осигури поне частично решение на проблема с паркирането, като премахне и незаконната употреба на ,,паяци“, грижи се за чистотата и качеството на всички улици в района с прилежащите им тротоари и зиме, и лете, тогава би могла да мисли за подобни решения. Това в момента е пладнешки обир!

 26. Ясно е, че тези, които имат коли, но нямат гараж (или колите им са повече от притежаваните парко-места) винаги ще искат безплатно паркиране и липса на ред. Обратно – хората без коли и с гаражи ще искат ред, за да могат да вървят спокойно по тротоарите или да ползват нормално гаражите/паркоместата си.
  Смятам категорично, че е крайно време да има ред в паркирането и ако общината вижда въвеждането на този ред чрез различни по цвят зони – така да е. Ние, ще видим резултата и ще преценим с гласовете си на следващи избори.
  Но повече от ясно е, че където има зона за паркиране рязко намаляват селските изпълнения.

 27. Против!!!

 28. Против!!!Няма нищо да се подобри с въвеждането на зона!!!Не е това начинът!!!

 29. Живея в район „Оборище“ и съм съгласен с въвеждането на платеното паркиране .Ще се махнат колите от тротоарите и ще има ред.

 30. 14.02.2016

  D.D Отговор

  Не

 31. Разбира се, че няма друг начин за въвеждане на елементарен ред в София, освен този. Фактът, че несъгласните не дават никакво друго възможно решение, е достатъчно краносречив. Отделно от разширяване на зоните, обаче, общината следва да въведе сериозна такс/глоба за спиране/паркиране по пътнитен платна до МОЛ Сердика – абсолютно винаги едното пътно платно до МОЛ-а е заето от коли. А много често там спират коли и във второто платно с мигащи фарове, като единственият начин да бъдат преодолени е да се навлезе в насрещното платно. При наличието на огромни и напълно достатъчно паркинги такова паркиране би следвало да се третира като „червена“ зона и да се заплаща такса, минимум два пъти по-висока от тази за синя зона.

  • Отговорът е с адекватно действие на КАТ – къде са КАТ и защо трябва да се прави нова зона, като има правила за движение по пътищата – нека дойдат съответните полицаи и органи и да контролират реда. Как ще стане по-добре като имаш зона за паркиране – мога да дам пример от друга община – платното на Тодор Александров в участъка от Ботев до Мария Луиза – третата лента, която е след обособена „велоалея“ е направена на синя зона – т.е. отново имаш само 2 ленти за активно придвижване, 1 лента за събиране на пари към частно дружество и отново натоварен трафик – т.е. нямаш разрешаване на случая.

   Не мога да разбера след моите коментари защо се появиха и някакви коментари на псевдо-аргументираност.

   Нека поне 1 ден в седмицата КАТ да си върши контролната функция и ще се убедите, че зоните не са необходими за живеещите (а са необходимите за заинтересованите финансово лица).

   Като живущ в района не смятам, че това е правилният начин, а ако Вие смятате, че за всичко трябва да се взима допълнителна такса и предишните създадени правила да не се спазват – съжалявам, че съседите ми са до такава степен вплетени в омагьосания корупционен кръг.

  • Тука е пълно с платени тролове, от паркинги и гаражи .Даже не си правят труда да си разнообразяват текста направо с копи пейст си слагат „за“- то. Само си фабрикуват пощи.. . Явно икономическите интереси на тия дето ще се облажат яко от зоната са огромни и това тука е параван и театър за наивници. А фабриката за илюзии Уж беше затворена..а? Затворена ама друг път,илюзионистите са още тука….Да кажем НЕ на крадлиивата олигархията и на обслужващите я и общински чиновници . НЕ на зелената зона !!!

 32. Категорично НЕ! Докато не бъде разрешен проблема с осигуравянето на сигурни парко-места за живеещите, които си плащат за тази „привилегия“, системата е неработеща.

 33. ПРОТИВ!

 34. Живея на булевард „Янко Сакъзов“ и съм за зелена зона в район „Оборище“, както и синя зона около парк „Заимов/Оборище“.

 35. Аз съм против! парите събирани от таксите за зона, По никакъв начин не са подобрили състоянието на асфалта или тротоарите. Има единици направени тротоари, повечето са финансирани от заведенията, които се намират там. Зоната е хубаво да бъде за натовареният център-около Бизнес сгради. В желаният район за разширяване на Зелена Зона няма много такива обекти. Оправданието, че уикенда има много коли около Парка Заимов трябва да радва, че хората идват, а не желания за СИНЯ зона.

 36. Против съм.

 37. Абсолютно съм за разширяването на зелената зона.

 38. Аз и моето семейство сме ПРОТИВ.

 39. Категорично съм ЗА. Достатъчно е човек да се разходи в работно време около болница Вита(няма зона) и след това около Исул(където е зона) и ще открие 10-те разлики. Тротоарите са проходими, няма коли паркирали в произволни конфигурации, пречещи на пешеходци и шофьори.
  100 лв на година е справедлива цена.

 40. Категорично против !

 41. Подкрепям разширението на „зелната зона“, в момента е невъзможно да се намери свободно място от хора, които паркират а не живеят в района.

 42. Здравейте,

  Прочетох всички коментари преди да напиша моя.

  Смятам, че на тази страница има много коментари от служители на дружеството Център за градска мобилност, защото не мога да намеря положителен отговор на човек, който живее в квартала.

  Съжалявам, че общината си е поставила за цел да трупа пари в едно дружество, което работи изцяло като частно дружество с печалба за себе си – инвестира в покупка на боя (макар че напоследък дори и не се боядисват зоните в съответните цветове) и нови знаци, които да поставя.

  Събирането на пари, които не се инвестират в инфраструктурата е безмислено.

  Живея в този квартал и съм напълно против синя или зелена зона, поради и тези причини освен гореизброените:
  – парите не се използват за подобряване на инфраструктурата – пълно е с дупки по тези улици, неравности, кръпки и други подобни. Тротоарите не се поддържат.
  – наличието на зоните не ограмотява полицаите и другите длъжностни лица да спазват закона или да съблюдават за неговото спазване
  – не се откриват възможности за паркиране на хората, които вече имат собствен автомобил, а се позволява структурирането и обособяването на малки зелени площи в „частни“ паркинги

  Смятам, че общината и служителите в нея трябва да следят за мерки, които да стимулират хората да живеят по-екологично с подобряването на структурата на мрежата на градския транспорт. Промяната в тарифирането на пътуванията е една важна стъпка към мотивирането на хората за раздялата им с личния автомобил. Също така е изключително важно при ново строителство да се извършва всичко, което трябва – т.е. да има необходимия брой паркоместа за живущите, изградени в самата кооперация (а не само фиктивното им проектиране).

  Понеже нещата са изпуснати отдавна – моля, започнете с подобряването на структурата на градския транспорт – удобни връзки за навсякъде, промяна на билета от еднократен на времеви, изграждане на ленти за приоритетно придвиждане на градския транспорт. И второто важно нещо е – полицията общинска или национална – да извършват функцията за контрол.

  Но за всичко трябва култура, образование и много други неща, които с такова подмятане каквото дори се вижда, че е тенденциозно и към тази статия (за манипулиране на общественото мнение) се разбира, че са все по-трудно постижими за днешния гражданин.

  Повтарям – против създаването на синя и зелена зона съм. Дори съм и за премахването й от досега съществуващата такава зона в останалата част на квартала!

  • Този коментар ми го изтрихте ,но ще го качвам всеки път ,колкото пъти и да го триете:

   Аз и семейството ми ,бабата дядото и балдъзата (това са 8 гласа) сме категорично ПРОТИВ зелената зона да бъде увеличена в Оборище,

 43. категорично да ,това е стара централна част на града,а и самата община се намира там

 44. Живеем на Буная и сме против включване на района в зоната за платено паркиране!

 45. Моля, обявате дата за обществено обсъждане лице в лице, за да може реално живеещите в района да дойдем и да си кажем мнението!

 46. Аз съм ЗА разширяването на зелената зона за паркиране в район „Оборище!!! Това ще намали трафикът в квартала ни и ще освободи в кварталът ни повече места за паркиране!!! Но настоявам Столична община да преосмисли цената на годишното разрешително за паркиране на живущите. В повечето градове в ЕС цената е два пъти по-ниска от тази в София.

 47. Твърдо НЕ ! Зоната не създава повече паркоместа, а само регламентира кой има право да спира там.

 48. Ако живеещите в района няма да се налага да бъдат финансово рекетирани, може би ще има малко ред чрез зелена зона. Иначе както е тръгнало и 24 часова тарифа може да наложите. И не е коректно с анкета в сайта, а физическо дадено мнение или становище от живущите.

 49. Категорично да.

 50. ДА,да,,да стотици пъти да на платеното паркиране. Крайно време е тротоарите да Бъдат върнати на пешеходците. На който не му харесва да отиде да живее в Люлин, Обеля, Дружба, там места бол. Аман от провинциалисти с претенции.

  • НЕ,НЕ НЕ, и хиляди пъти не на платеното паркиране.Крайно време е да се спре да се бърка нагло в джоба на българина .На който управляващ не му харесва това -да си ходи. Аман от ненаяли се обирджии!!!

 51. Против съм обособяването на зелена зона в района, защото това няма да реши роблема. Тази мярка един вид ще увеличи непреките данъци на живущите в района.

 52. Аз живея под наем на ул. Васил Друмев, плащам си данъците съвестно и спазвам правилата за паркиране и съм ПРОТИВ въвеждането за “ Зелена зона “ в район “ Оборище “ . За мен това е дискриминация срещу всички, които не са от София, тъй като за да имам годишен абонамен за “ Зелена зона “ реално автомобила ми трябва да е регистриран на този адрес. Не смятам, че районът е толкова натоварен за паркиране и не трябва да бъде “ Зелена зона „.

 53. Категорично, необходимо е въвеждането на зелена зона. Това, разбира се, не изключва нуждата от инвестиции в аркинги, защото местата за аркиране са крайно недостатъчни.

 54. Абсолютно не! Стига наливане на пари в джобовете на незаконната „паркинги и гаражи“!

 55. Категорично ЗА разширяване на зелената зона! В момента се паркира нагло и безарпарднонно,
  което изключително много затруднява достъпа на живущи и приходящи до обществените институции и имотите в района. Въвеждането на платени зони за паркиране в съседните райони, категорично показва облекчаване на режима за паркиране. На свой ред, община Оборище е длъжна да рехабилитира зоните за пешеходци, както и улиците в района, които в момента са в безобразно състояние.

 56. Аз лично не желая и не искам нито синя нито зелена или каквато е да е зона,искам повече нови места за свободно паркиране изградени с парите събрани досега от всичките тия зони-рекет!

 57. Роден съм и живея в общината над 50 години,Категорично ДА,Не е коректно наематели и временно живеещи да имат отношение .Аман от новодошли от селата.Да се върнат в родия край или да отидат в краийните квартали.Там ще им е добре

 58. Твърдо съм против разширяването на синя и зелена зона, защото не виждам по никакъв начин милионите събирани от ЦГМ да бъдат оползотворявани за подобряване условията и възможностите за паркиране в града.

 59. Да, подкрепям въвеждането на зелена зона!
  Живея в посоченото каре. В момента е абсолютно невъзможно придвижването в района с детска количка, паркира се по тротоарите, в активните часове се получават тапи с множество автомобили и разминаването е невъзможно. Улиците са тотално разбити и заради безобразното паркиране, за пешеходците е възможно да се движат единствено по пътното платно, което на места едва позволява преминаването на 1 автомобил (на уж двупосочна улица), какво остава да се премине с количката при движение на автомобили. Ползва се за паркинг от хората посещаващи мол Сердика. Поради липсата на места за спиране и зелените площи в карето се ползват за паркинг.

  • И защо трябва да се въвежда зелена или синя зона?
   Вие казвате: „поради липса на места за спиране…“
   По какъв начин като направят зелена или синя зона ще има повече места за спиране?

   Аз искам полицията и КАТ да си вършат работата – имаш разрешени и позволени места за паркиране. Защо не се вдигат и репатрират неправилно паркиралите автомобили? В закона за движение на пътищата и в наредбите на Столична община е посочено ясно, че това НЕ е обвързано със синя или зелена зона.

   Не съм съгласен да се дава допълнителен данък за синя или зелена зона.

  • Възмутена съм аз и моето семейство от финансовия рекет, който искат да ни наложат .Просто никаква полза няма да има от тая зона.Единствено полза за „паркинги и гаражи“ те прибира парите от толкова години и какво-нито паркинги, нито гаражи само изръсени джобове на хората .Според мен трябва някаква мярка да има все пак,не сме ги избирали за да ни крадът . Пък и да ни лъжат и баламосват най-нагло че самите хора от квартала така били искали.Пълни глупости-търсят си алиби и си мислят ,че ние трева пасем . Хората искат нови ясли и градини за децата да се правят, че места не можеш да намериш посмъртно , ама за това зъб не обелват.

   НЕ на зелената зона в Оборище- ДА на нови детски градини

 60. Трябва да има зелена зона.
  За наемателите няма проблем да се възползват. Трябва им договор за наем.
  Ако се въведе зона ще се премахнат и изоставените автомобили. Да не говорим и за паркираните камиони(на улица Драговица има 3-4 един до друг).

  • 18.02.2016

   И.Н. Отговор

   Ами да ги премахнат и сега, какво им пречи,ама не ги премахват. щото в изоставените коли няма далавера. Виж зелената зона е друга работа. твърдо ПРОТИВ зелената зона

 61. Аз и семейството ми сме „ЗА“ зелена зона в района. Намирането на място за паркиране е кошмарно за живущите в района. Смятам, че това ще облекчи положението значително.

 62. Живея от седем годишен на улица в тази община и още при първото въвеждане на /тогава/ единствената синя зона се убедих в предимствата. Разбира се, веднага се намериха съседи, които с копие от талона на таблото на колата отложиха докато таксата отпадна. И разбира се платилите не бяха компенсирани – в стил бай Ганьо „имал си бол пари-платил си“. Но има ред откакто има зона – тротоари без коли, липса на повече от една кола на семейство и др. Разбира се винаги е редно гражданите да желаят повече и да са коректив. Например за мен вечер никой нищо не следи – добре, че има колчета и поне по тротоарите е чисто. Но паркирали по ъглите, пред кофи за смет, на инвалидни и такси места-основно посещаващи заведенията. Същите тези наши съграждани, склонни към нарушения при посещение в Берлин или Виена например не може да не виждат, че платените зони са в целите градове. Това от личен опит. И е чудо да видиш кола на тротоар, в тревата и подобни. Аз съм „ЗА“.

  • Има много примери в чужбина, които можем да цитираме, но не смятам, че трябва да ги прилагаме директно без да помислим как се съобразяват с действителността в София.

   В Берлин имаш изградени достатъчно паркинги в почти всеки квартал, където можеш да оставиш автомобила си. Също така не е вярно, че целият град е с платено паркиране.

   В Цюрих например имаш денонощна общинска полиция, която следи за неправилно паркирани и спрени автомобили, които раздават фишове на всички коли. Защо не въведем този метод на контрол, след като смятаме, че всички сме бай-ганьовци? Нека има ефективни органи на реда, а не допълнителни паяци и такси.

   Защо синя и зелена зона не почистиха малките улички пълни със служебен абонамент през кратката зима, а събираха пари за паркиране върху заледен асфалт?

   И още много примери, че идеята на това допитване е само фиктивна с цел налагане на едно взето решение от висшия партиеен апарат.

   Жалко е само, че наглото действие засилва своите размери и за някакви морални ценности не може и да се говори вече.

   Затова за практичната страна – като живущ и изряден данъкоплатец съм против въвеждането на допълнителна такса за паркирането в квартала, в който живея. Искам свободен достъп за спиране и паркиране на улиците в квартала.

 63. ЗА РАЗШИРЯВАНЕ НА ЗЕЛЕНАТА ЗОНА.

  • Тука е пълно с тролове, даже не си правят труда да си разнообразяват текста направо с копи пейст си слагат за- то.само си фабрикуват пощи… Явно икономическитеинтереси на тия дето ще се облажат яко от зоната са огромни и това тука е параван и театър за наивници. Не на крадлиивата олигархията и на зелената И зона

 64. Аз съм ЗА разширяването на зелената зона. Това ще регулира паркирането и движението на МПС-та в района.

 65. ЗА РАЗШИРЯВАНЕ НА ЗЕЛЕНАТА ЗОНА.

 66. Зоните са коректив. А районът определено се нуждае от такъв. Твърдо „ЗА“.

  • Коректив може да бъде и общинският полицай, който да си изпълни задължението – неправилно паркирал – репатриран или глобен.

   Не виждам ползата на живеещия в квартала от допълнителен коректив, ако контролните органи си спазват задълженията.

  • ДА, ГОЛЯМ КОРЕКТИВ – НА ПАРИТЕ МИ В ДЖОБА -МНОГО ДОБРЕ ГИ КОРИГИРАТ,КАТО ГИ РЕДУЦИРАТ…АМАН ОТ ОБИРДЖИИ…! .ПРОТИВ РАЗРАСТВАНЕ НА ЗОНАТА!

 67. Категорично ЗА.

 68. Категорично ЗА.

  • Тука е пълно с тролове, даже не си правят труда да си разнообразяват текста направо с копи пейст си слагат за- то.само си фабрикуват пощи… Явно икономическитеинтереси на тия дето ще се облажат яко от зоната са огромни и това тука е параван и театър за наивници. Не на крадлиивата олигархията и на зелената И зона

  • Каъгорично НЕ.

  • Категорично НЕ !

  • Не на разширяването

 69. Категорично ЗА.

  • Тука е пълно с тролове, даже не си правят труда да си разнообразяват текста направо с копи пейст си слагат за- то.само си фабрикуват пощи… Явно икономическитеинтереси на тия дето ще се облажат яко от зоната са огромни и това тука е параван и театър за наивници. Не на крадлиивата олигархията и на зелената И зонаа

  • Тука е пълно с тролове, даже не си правят труда да си разнообразяват текста направо с копи пейст си слагат за- то.само си фабрикуват пощи… Явно икономическитеинтереси на тия дето ще се облажат яко от зоната са огромни и това тука е параван и театър за наивници. Не на крадлиивата олигархията и на зелената И зона

  • Категорично против !

 70. за тези които не разбират как зоната ще реши проблема с паркирането:
  – Колите в квартала ще намалеят значително, защото голяма част от тях са на хора от други квартали. Те работят/идват поработа и спират безплатно тук, защото не искат да плащат за зеленат зона, която започва след канала. Проблема е значителен покрай МОЛа и около Мадрид
  – Колите изоставени по улиците ще бъдат премахнати.
  – Хорат с по 2-3 коли ще намерят друго място за паркиране не пред блока.
  Да проблем има защото никой отговорен за реда и паркирането не си върши рабоата.
  Да Центъра за градска мобилност не изпълнява функциите за които е създаден, но пък изпълнява фунциите на КАТ/Общината по въвеждане на ред в паркирането.
  Като резултат ще си плащаме да получим нещо, което в нормалните европейски страни си го има, но това не не нищо ново за нашата бедна страна. Запитайте се безкрайното обикаляне, нервите, прескачането на коли, паркирането пред вратите и дворове, блокирането на тротуарите струва ли 100 лв на година?

  • Да, допълнителни 100 лв. на година не си струва, защото всяко домакинство като сложи на само 1 от своите автомобили стикер срещу 100 лв. ще запълни всички места, които и сега не достигат. Имаш право да паркираш личния си автомобил само на няколко преки със своя стикер, което в някои натоварени часове също е невъзможно.

   Не мога да бъда убеден, че политиката на неизграждане на нормални паркинги и обособяването на улици на паркинги срещу заплащане е правилен подход.

   Ако толкова сериозен проблем са колите, тогава нека всички улици получат знак забранено паркиране, а само престой да е позволен. Общинска полиция и КАТ да патролират и да раздават санкции – ще съберат повече пари и в бюджета, а не в частното дружество.
   И реално пак няма да се разреши проблема, но няма да се натоварват допълнително живеещите в района с допълнителна такса.

   Все още не разбирам къде отиват данъците ми и защо трябва да имам допълнителен данък за услуга, която би трябвало да е покрита от вече плащания от мен данък.

   Защо аз трябва да проява толерантност и да склоня глава, а да не получа услугата, за която си плащам така или иначе?

   • 18.02.2016

    ivan Отговор

    Така е на равено ,че да не се разбира много-много…:) Ти само си длъжен да си лащаш ,а къде отиват арите всички знаем – в нечии овластени джобове…

 71. Категорично съм против въвеждане на зелена зона. Не смятам, че разширяване на зелената зона ще разреши проблема с паркирането на жителите на квартала и с паркирането на работещите в квартала. На живущите ще се наложи да плащат поредната допълнителна такса. Да не говорим, че дори и да платят необходимата такса, пак няма гаранция, че ще могат да паркират свободно по всяко време.

 72. Против въвеждане на зелена зона. Нека се измисли друг начин за справяне с проблема, а не да се натоварват живущите в квартала с допълнителни такси.

 73. 18.02.2016

  ivan Отговор

  Ха-ха хората сами искат виждате ли , да бъдат рекетирани и ни го обясняват сякаш е някакво невероятно благо и дар с више от „загрижени“ общинари .Значи щом живея в Оборище трябва да им лащам че си аркирам до блока.Това е дискриминация . И за децата е ясно.че това е само за бъркане в джоба на хората , това са нови косвени данъци с които искат да ни облагат и никаква зелена и бембена зона няма да реши роблема с на живущите в квартала с аркирането – твърдо НЕ на новия рекет измислен от герберската общинска администрация . .
  Освен всичко това ,такова обсъждане в нета сигурен съм ще бъде абсолютно маниулирано и нагласено от тези които са измислили тоя дискриминационен налог за да имат алиби след това ,че „общественото мнение“ е било за – още веднъж-ХА-ХА

  • 18.02.2016

   ivan Отговор

   Така е на равено ,че да не се разбира много-много…:) Ти само си длъжен да си лащаш ,а къде отиват арите всички знаем – в нечии овластени джобове…

 74. ​Твърдо против , аз и семейството ми за разширяване на Зелената Зона в квартала.

 75. Твърдо против разширяването на зелена зона в район Оборище!

 76. Категорично ДА

 77. Да използваме призива на министър Бъчварова и да кажем – „СТИГА ВЕЧЕ“- издевателствахте над хората -НЕ на увеличаване на зелената зона!

 78. Категорично против въвеждане на зелена зона.

 79. Категорично „НЕ“ на разширяване на зелената зона в район Оборище.

 80. сериозно не смята ,че мотива на общината е местните хората да си паркират колите спокойно ? Ако беше така трябваше да предложат примерно ЕДНОКРАТНО закупуване на стикер на символична цена колкото да покрие разхода по отпечатване и администриране,с който ако си жител на квартала да имаш право да паркираш без санкции , а който няма такова да плаща си левче на час .Но НЕ ,господата кандидат концесионери искат да изръсват и жителите на квартала всяка година с по едни 200-300 лв ей така алъш вериша на концесоята да върви . Найс А?

  Господа управляващи, Кмете ,Общината не е частен бизнес и концесия за бутилирана вода!

  ТВЪРДО ПРОТИВ УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЗЕЛЕНА(СИНЯ) ЗОНА

 81. Някои тарикати просто искат да вземат (дадат) Оборище на концесия от което ще спечелят милиони.Нали никой сериозно не смята ,че мотива на общината е местните хората да си паркират колите спокойно ? Ако беше така трябваше да предложат примерно ЕДНОКРАТНО закупуване на стикер на символична цена колкото да покрие разхода по отпечатване и администриране,с който ако си жител на квартала да имаш право да паркираш без санкции , а който няма такова да плаща си левче на час .Но НЕ ,господата кандидат концесионери искат да изръсват и жителите на квартала всяка година с по едни 200-300 лв ей така алъш вериша на концесоята да върви . Найс А?

  Господа управляващи, Кмете ,Общината не е частен бизнес и концесия за бутилирана вода!

  ТВЪРДО ПРОТИВ УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЗЕЛЕНА(СИНЯ) ЗОНА

 82. Против раширяване

 83. Живея на ул.Оборище до пресечката с ул. Черковна елате и вижте в какво състояние са тротоарите и как са паркирани автомобилите върху тях. Вижте ул. Оборище преди канала /където паркирането е платено/ и след него / където няма такова/. Моля въведете ПЛАТЕНОТО паркиране и при нас. Да живееш в ЦЕНТЪРА е скъпо удоволствие.

 84. Живея до МОЛ Сердика на ул. Буная но работещите и клиентите на МОЛА /имат паркинг но се плаща след 4ч./ спират и паркират където им е удобно .Тротоарите са със счупени плочки и паркирали коли върху тях, тревните площи – също кал и коли върху тях. Надявам се след въвеждане на платеното паркиране да се оправят тротоарите и да има някакъв ред при паркирането. Живеещите в районна ще могат да намират по лесно място да паркират срещу годишна такса /това е център все пак !!!/.

  • Не очаквам от въвеждането на зона да се облекчи паркирането на живеещите в квартала. То и сега 95 % от паркиращите са жители на квартала . И какво излиза,че тъкмо тия 95% се канят да ни изрекетират от община и градска мобилност. Другите 5% приходящи , от които ще събират за почасово паркиране ,просто са пренебрежимо малко и не си заслужава заради тях зониране .Значи излиза, че идеята е основно пари да бъдат събирани от постоянно живущите и паркиращи в квартала което си е чисто изнудване за пари.Не си спомням кмета ,като го избираха да е споменавал ,че ще ни „ощастливи“ с подобен рекет. Ако не може да свърши нещо полезно, то поне да не ни вреди … Абсолютно съм ПРОТИВ да разширяват зоната!

 85. Категорично ДА,това моето мнение и на съседите.Това ще въведе ред,Сега е хаос,Разбити тротори, Много често не можеш да си влезеш във входа.Трябва ред ,в центъра е така,Ако община Средец е културния център на София,то Оборище е музикалния център /Sofia National Opera and Ballet,Музикалния театър,Музикалната академия ,която се намира извън зелената зонаТака че зоната трябва да се разшири ,както за Оборище,така и за Средец.не може две от най-централните общини да са разделени ,истина е че те са сърцето на столицатаТака е в централните части на всички голями градове.На който не му харесва ,София е голяма,има място за всички, Ние не желаем да живеем в хаоса,който е в момента N,B Живея и съм собственик на имота Не работя в района ,нито в Градска мобилност.

  • Тия последните 2-3 коментара намирисват отдалече на платени трполове- просто ви личи от 100 километра чиновническа пропаганда за баламосване . Имало видите ли коли по тротоарите. Не се притеснявайте ,като стане зелена зона пак ще има но ще падат парички от там,нали, както са платени тротоатите по Кракра ,Шипка и Оборище около библиотеката и докторската градина-там да не би не е културнен и музикален център?Но като е платено , паркирането върху тротоара става изведнъж по-културно и музикално,нали :)) Що не махнат колите и от там ? Нали искате тротоари, що не се помолите на общината да ги махне и оттам? От сега мога да позная-такива молби няма да има . Всичко е ЗА ПАРИ….А колкото до това ,че като неможеш да плащаш за зелена зона, трябвало да се изселиш от Оборище ,ама моля ви се,това никаде не го пише в конституцията, това си е откровено фашистко .

   Моля да не се разширява зоната!

 86. Кореняк софиянец съм , от 60 год. живея на ул.Оборище , но такава селяния и простотия по отношение на паркирането на автомобили по тротоарите и тревните площи не е имало.Настоявам да бъде платено ПАРКИРАНЕТО. Животът в центъра е скъпо удоволствие и е привилегия на платежоспособни СОФИЯНЦИ. Ако ви се свидят 100 лв. на година отидете си на село, там не се ПЛАЩА.

  • Аз като живея в центъра 100 години това не отменя конституционните ми права ,и не означава ,че трябва да ме третират като банкомат .Не може хората да бъдат дискриминирани на териториален принцип и да бъдат за това финансово наказвани сдопълнителни налози .Това означава,че като живееш в центъра ставаш завинаги длъжник на ЗОНАТА . Горчивата истина е,че парите събирани от тази зона , никой не знае къде и в кои джобове потъват.а ефектите към подобряване на паркирането са повече от съмнителни…Това определено е рекетьорска схема ! И никакво долно бръщолевене тука за селяни ,които да си ходели по селата с което се цели само едно -Разделяй и владей ,не може да легитимира подобни схеми .Не се поддавайте на желанието на заинтересованите схемаджии. Не допускайте налагането и разширяването на СХЕМАТА!

   • Никой няма задължение да притежава и още по-малко паркира автомобил в централната градска част. Това някой да може безнаказано да си паркира колата в нарушение, не е конституционно право, а възползване от бездействието на общината и МВР. За дискутирания район има поне 15 редовни градски линии на разположение. Хората, които искат да използват тротоарите по предназначение са повече от тези, които искат да паркират върху тротоара. Чии права са нарушени в случая?

 87. Живея на ул.Черковна до банка ДСК по тротоара не може да се ходи от паркирани автомобили,сложиха анти паркинг стълбчета и колко време оцеляха? Имам автомобил и считам че при въвеждане на платено паркиране ще има повече места.Съгласен съм .

  • Абсолютно забрана за разширяване на зоната!

 88. Категорично Против

 89. Категорично Против

 90. НАСТОЯВАМ се да бъде въведено платеното паркиране ,и ще ви кажа само с един пример от районна където живея: Вижте тротоара на спирката на №72 и №9 пред банка ДСК на ул Оборище да се чудиш на коя плочка да стъпиш,колко хора паднаха там,автомобили паркирани в ТРИ редици при тротоар- 10м. оставят една пътечка ,има тревна площ в която също паркират ,посадиха дръвчета до бордюрите на улицата махнаха ги – пречеха им не можеха да се качват на тротоара.Ето в такъв район не желая да живея.

 91. Последните примери, които желаещите за разширяване на зоната посочват, са доказателство, че общинската администрация не се справя с разрешаването на проблемите.

  Моля, всички, които са дали последните примери да подадат оплакване в общината с посочване на периодите и с молба служителите на реда да патрулират и да въвеждат ред, който се посочва от създадените правила и закони до момента.

  Установено е, че образованието се влошава, но не можем да виним за това нито Вас – пишещите и желаещите да се облагодеталствате от новопланираните от Вас зони, нито полицаите, които не си спазват професионалните задължения и не санкционират неправилно паркираните автомобили, защото проявяват комерсиално желание, което се натрапва навсякъде около нас.

  Знам, че каквото и да пишем и да казваме искате да събирате косвени данъци – защо не почнете да събирате и данък счупена плочка – за всяка счупена плочка по тротоара, по която минаваме в този квартал да плащаме по 1 лв. – така ще съберете още повече пари.

  Или пък такса писане на коментар към общината – ето така още по-сигурно ще съберете и ще прокарате Вашите идеи безпрепятствено.

  Предлагам да сложите и зона зелен въздух в София – т.е. на базата на обема на белия дроб на всеки човек да събирате такса месечно.

  Май има много идеи. Разбира се – срещу тези нови данъци отново ще остане само задължението Ви да ги събирате и евентуално да маркирате с малко боичка, кой и къде е платил.

  Уважаеми административни служители – ако не разбирате иронията в горните редове – надявам се да заживеете активно без допълнителни стимули от съвестни граждани, които Ви се молят да получат по-бързо справката или услугата, която трябва да изготвите. Да заживеете в общината, която сте си създали и правилата, които сте изкривили, като останалите хора и тогава да осъзнаете, че не трябва да мислите преди всичко за този, който ще Ви даде еднократен %, а за хората, от които би трябвало да сте част.

  Против разширяването на сини и зелени зони съм и съм ЗА премахването на съществуващата до момента синя и зелена зона. ЗА създаването на ефективна администрация съм, която да вижда къде е и какво се случва.

 92. „НЕ“ на разширяване на зелената зона в район Оборище.

 93. Никой няма задължение да притежава и още по-малко паркира автомобил в централната градска част. Това някой да може безнаказано да си паркира колата в нарушение, не е конституционно право, а възползване от бездействието на общината и МВР. Хората, които живеят в района имат възможност с голямо намаление да паркират в района за неограничено време. За дискутирания район има поне 15 редовни градски линии на разположение. Хората, които искат да използват тротоарите по предназначение са повече от тези, които искат да паркират върху тротоара. Чии права са нарушени в случая?

 94. Никой няма задължение да бъде ограбван от олигархията и от мафията в България. Настоявам Бойко Борисов ако е наистина борец срещу мафията и олигархията да спре това ново грбителство.

 95. 25.02.2016

  Ниk Отговор

  Против разширяване на зелената зона в район Оборище.

 96. Твърдо ДА,Задължително трябва да се разшири.

 97. За мен зоните са достатъчни за град като София и няма абсолютно никаква необходимост от тяхното разрастване.хората са достатъчно ощетени от кризата и безработицата за да бъдат доълнително товарени финансово.Най-добре е властимащите да умуват как да се развива икономиката на държавата а не да измислят само нови и нови рекетьорски схеми за изземване на финансов ресурс от населението. Аз съм за задължително замразяване на всякакво разрастване на зони и дори тяхната отмяна

 98. Против разширяване на зелената зона в район Оборище.

 99. ЗА РАЗШИРЯВАНЕ.Крайно наложително е да има ред.В центъра е така, Да се сложи край на разбитите тротоари,да можеш да влезеш във дома си ,Не на колите в градинките.Това е мое право. Живея на границата,и разликата е очевидна.Както данъчната оценка на имота е изчислена с най-високият коефициент за София,така ще е и с паркирането.Да живееш на 7 мин. пеша от Александър Невски,налага и повече финансови разходи.

 100. „НЕ“ на разширяване на зелената зона в район Оборище.

 101. Абсолютно „НЕ“ за разширяване на селената зона в район Оборище. Съветвам Ви да мислите за алтернативи, които да обслужват паркиралите автомобили и те да не бъдат на платната за движение.

 102. Твърдо Против разширяване на зелената зона в район Оборище.

 103. ДА,трябва да се разшири.

 104. Задължително трябва да се разшири.

 105. Категорично ДА,

 106. Не трябва да се разширява

 107. „Не“ на разширяването на зелената зона в район Оборище.

 108. Искам да изразя своето категорично несъгласие на идеята за разширяване на зелената зоната в Оборище .На нас жителите на квартала ни е напълно ясно че става дума за тясно икономически интереси на определени фирми и свързани с тях политически лица.Ясно е че положителен ефект няма да има никакъв за нас – пак няма да има места да паркираме ,но пък за тази „услуга“ , ще им плащаме . Вижте, сигурна съм ,че който я е измислил и иска да направи тази нова далавера факт ,от девет баира вода ще ни докара и всякакви фалшиви „доводи“ ще ни изтъкне, само и само да бръкне в джобовете ни – такъв за съжаление е манталитета и метода на „работа “ на нашите доморасли политици,общинари и кметове-бизнесмени.Тях друго не ги интересува…Тях НИЕ НЕ ГИ ИНТЕРЕСЪВАМЕ…Уви! Затова се надявам да се съберем достаъчно голяма критична маса така,че ДА ГИ ЗАИНТЕРЕСУВАМЕ!
  КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ разширяване на зелена зона в Оборище !

 109. Зелената зона в район Оборище НЕ трябва да се разширява.

 110. Не смятам, че зелената зона в район Оборище има нужда от разширяване.

 111. КАТЕГОРИЧНО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗШИРЯВА.

 112. Настоявам да бъде въведено платено паркиране в районна ,който живея /до МОЛ Сердика/.Тротоарите и тревните площи са паркинги .

 113. ДА ЗА РАЗШИРЯВАНЕ,НАЛОЖИТЕЛНО Е.

  • НЕ на разширяването,ако някой въобще иска да чуе мнението ми:)

  • НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ДА СЕ РАЗШИРЯВА.ТОВА Е ОТНОВО ПОРЕДНА АДМИНИСТРАТИВНА ГЛУПОСТ !

 114. Трябва да се разшири,Категорично ДА.

 115. КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ разширяване на зелена зона в Оборище !

 116. ПРОТИВ разширяване на зелена зона в Оборище !

 117. Категорично „Не“ на разширяването на зелената зона в район Оборище.

 118. Не желая да се разширява зелената зона в Оборище! И ще ви кажа защо това не бива да се случи , защото за това има безспорна причина . Като се направи зона зелена или синя това автоматично разтоварва зоната от паркиране,защото е платено ,но натоварва двойно и тройно съседните на зоната територия,където хората започват да паркират защото е безплатно и проблема се прехвърля от зоната в съседните и улици .Това е заради тъпо измислената схема на зониране от по принцип мързящите ги да мислят и работят общинари и кметове… Зоните в София – това са все едно да изсипваш вода в пробита кофа и да твърдиш че заради това имаш суха кофата ,независимо,че около кофата всичко е наводнено … и който живее около „сухата кофа“ става „мокър до кости“ … Ако сте едни наистина некорум ирани общинари и кметове, ще кажете НЕ на безумието „платени зони“

 119. ДА,задължително на разширяването.Трябва да има край на хаоса в момента.Редно е да се се ограничи и максималната скорост в зоните до 30 км. В тези райони живее ,застаряващо население.

 120. Не желая да се разширява зелената зона в район Оборище!

 121. Не, твърдо против.

 122. Да, би било добро решение, тъй като ежедневно чакам по 1 час

 123. Аз лично съм против разширение на зелената зона. Ако се разширява зоната трябва да се помисли за хората, които работят в района и нямат удобен транспорт от мястото където живеят до работното си място, затова идват с кола. За съжаление никога не се мисли за хората , които работят в район със синя или зелена зона. Ще се натоварят и съседните райони, където няма зона. Аз смятам, че повечето възрастни хора и тези без лични автомобили ще отговорят положително, но нека първо помислят ако това засяга техните деца дали така ще мислят.

  • Точно децата на тези хора са за разширяване,Възрастните им родители ,които едвам ходят,имат нужда от свободни тротоари Зоната трябва да се разшири.

 124. твърдо против.

 125. Определено съм за. Това ще доведе до малко ред при паркирането, в малките улички и ще запази малкото не-унищожени тротоари от колите.

 126. Определено съм против разширяване на зелената зона в район Оборище

 127. Определено съм против

 128. Бсичко е един пълен блъф- демокрацията в България,имитацията на общинарска „загриженост“ в комбинация с „допитване до народа“- да или не на зелена зона,просълзени „граждани-мазохисти- пишат писмо до султана“да им наложи по-високи налози,че то вече не се трае- джобовете на обшината и на репатриращата мафия не са достатъчно препълнени с последните левчета на мизерстващия плебс…И за какво е цялата тази посредствена общинарска сапунена оперета-познахте – за ПАРИ…алчност за пари извира от всяка „демократична“ ,“неолиберална“и „глобалистична“ „институция“ в БГ.На кой му дреме кой къде щял да паркира,важното е хората които живеят в района да ПЛАЩАТ…Ще им позволиме ли това с раболепното си мълчание???Да кажем НЕ на поредното замислено грабителство!ПРОТИВ ЗАМИСЛЕНОТО ОТ ОБЩИНАТА РАЗШИРЯВАНЕ НА ЗОНАТА ЗА ПЛАТЕНО ПАРКИРАНЕ В ОБОРИЩЕ!

 129. 20.03.2016

  ivan Отговор

  Ако ще се разширява зелената зона в Оборище ,то тя да бъде наложена и за площите пред блоковете на които има сложени незаконни бариери от живущите там . Странно защо общината си затваря очите пред тези своеволия на местните жители,които навярно си правят тънка сметка ,че за тях тая зона няма да важи ,тъйкато вече са си оградили парцелчето пред блока.Нека те да разберат,че независимо от бариерите си и те ще трябва да плащат.Да видим , дали така възторжено ще искат разширението на зоната и в техните незаконни „частни дворчета“…Всеки случай съм против увеличаването на зоната.

 130. ЗА РАЗШИРЯВАНЕ ЗЕЛЕНАТА ЗОНА. ТВЪРДО ДА. НЕ НА ХАОСА И РАЗБИТИ ТРОТОАРИ.НЕ НА КОЛИ НА ТРОТОАРА.

 131. 21.03.2016

  Сия Отговор

  НЕ на сините и зелeни зони !

 132. Крайно време е да се въведе зелена зона. Идващите на работа в района и тези, които работят в мол Сердика ще са ограничени да оставят цял ден колите си на улиците.

 133. Не, защото няма да има пак паркоместа за живущите в района!

 134. 23.03.2016

  Емо Отговор

  Не,това е жив пладнишки обир!

 135. 23.03.2016

  Мая Отговор

  Не на зоните!

 136. Да, за зона. Местата няма да станат повече. Хората, на които не им се налагат да идват с автомобили няма да идват с тях. По целият свят е така. Ако някой е ходил в Лондон, Ню Йорк, Париж и т.н. знае за какво става върпос. Дори и съседите ни като в Атина прибягват към същите мерки. На който не му се плаща да идва с градския транспорт.

 137. П ротив платена зона за паркиране.Не стига,че си плащаме за п аркиране
  но ще трябва да обикаляме квартала,ако можем да намерим място-знам го от личен опит в друг район на София

 138. Без платена зона-това еобирджийство от общината

 139. От участниците против зоната главния аргумент, който изтъкват е, че не искат да плащат. Нормално е когато човек има автомобил да има и разходи свързани с него(ГО, винетка и т.н.) и е крайно време всички да го осъзнаят. Целта на таксата е да откаже част от хората да ползват дадена услуга. Така местата ще стигат за тези, за които услугата е толкова необходима за да си заслужава плащането. За тези, които могат да дойдат на работа с трамвая ще е по-изгодно да си купят карат или да си дупчат билет. В момента състоянието е плачевно. Има коли по тротоари, зелени площи и такива паркирали в кръстовищата. Искам това да се промени. Поставянето на колчета на тротоарите е част от необходимата промяна. Тези, които искат настоящата ситуация да се запази искам да помоля да дойдат и да ми покажат как да премина 400 метра в квартала с бутайки бебешка количка.

  • Напълно сън съгласен,освен това района е застаряващ,и има много трудно подвижни възрастни ,инвалидизирани хора.Сигурен съм,че тези които са против не живеят в района.Да прочетат внимателно въпроса-“За жителите на район „Оборище“.Категорично да.

 140. Против

 141. На наивниците ,които тука и си мислят,че че с разширяването на зоната в останалата част на Оборище ще насъпи невероятна промяна,мога да ги отрезвя,че това няма да стане .Тука е България ,не ти е Лондон-както наскоро ми заяви един държавен служител, по повод на едно мое ходене по административните мъки И сега има закон по който могат да ти дигнат колата ако си паркирал на тротоар, но това не се прави. по тротоарите на Оборище е пълно с паркирани луксозни джипове ,които никой не вдига – ЗАЩО? Защото ТРЯБВА ДА ДОЙДЕ ВЪЛШЕБНАТА ЗЕЛЕНА ЗОНА- с много по-голям икономически ефект от вдигането на единични бройки нарушители .Никой не може да ме убеди ,че това се прави с безкористни подбуди.Все по-ясна е тенденцията на управляващите да измислят нови начини за измъкване на пари от гражданите под форми – най-често това са пари за нищоправене,пари които никой не знае къде потъват. На тази тенденция ,която ескалира непрекъснато и вече става нетърпима трябва всички ясно и категорично да се противопоставим и да сложим край. Хора бъдете УМНИ !Да се обединим и противопоставим на новите рекетьорски схеми.ПРОТИВ РАЗШИРЯВАНЕТвсякаквиО НА ЗОНАТА В ОБОРИЩЕ!

 142. На наивниците ,които тука и си мислят,че че с разширяването на зоната в останалата част на Оборище ще насъпи невероятна промяна,мога да ги отрезвя,че това няма да стане .Тука е България ,не ти е Лондон-както наскоро ми заяви един държавен служител, по повод на едно мое ходене по административните мъки. И сега има закон по който могат да ти дигнат колата ако си паркирал на тротоар, но това не се прави. По тротоарите на Оборище е пълно с паркирани луксозни джипове ,които никой не вдига – ЗАЩО? Защото ТРЯБВА ДА ДОЙДЕ ВЪЛШЕБНАТА ЗЕЛЕНА ЗОНА- с много по-голям икономически ИНТЕРЕС от вдигането на единични бройки нарушители .Никой не може да ме убеди ,че това се прави с безкористни подбуди. от загрижени общинари .Все по-ясна е тенденцията на управляващите да измислят нови начини за измъкване на пари от гражданите под форми – най-често това са пари за нищоправене,пари които никой не знае къде потъват. На тази тенденция ,която ескалира непрекъснато и вече става нетърпима трябва всички ясно и категорично да се противопоставим и да сложим край. Хора бъдете УМНИ !Да се обединим и противопоставим на новите рекетьорски схеми. ПРОТИВ РАЗШИРЯВАНЕТО НА ЗОНАТА В ОБОРИЩЕ!

 143. Против зоните

 144. Твърдо ЗА.

 145. Твърдо ЗА, дано най-после посетителите и служителите на непобедимия МОЛ да започнат да паркират на паркинга на Мол-а.

 146. Против сини и зелени зони

 147. ЗА зелената зона около МОЛ Сердика. Жителите на района освен заложници на шума, престъпността, мръсотията са заложници и на посетителите и служителите на това градско недоразумение.

 148. Против зелената зона

 149. На тези, които смятат, че е наивно да се мисли, че зоната е крачка в правилната посока искам да помоля да се разходят около ИСУЛ, около парка Заимов, Докторската градина и да преценят сами дали има разлика.
  Зоната няма да осигури повече места и в това мисля всички сме съгласни. Целта е хората, който могат да не използват колите си да не паркират в района.
  А за мен по-важната цел е да мога да се движа по тротоарите сам или с децата ми, без да ми се налага да се провирам между кални автомобили или да ходя по задръстените от автомобили улици с риск за моето здраве и това на семейството ми. Не знам защо никой от противниците на зоната не цени това си свое право, а именно достъпност на средата.

 150. “Не“ на зелената зона в район Оборище

 151. “Не“ на зелената зона

 152. Против всякакви зони в район Оборище

 153. Да, да и да. Тротоарите за пешеходците. Стига паркирани коли по тях.

  • Напълно съм съгласен с Ал. Георгиев, но да не забравя ,че зелената зона по бул. Евлоги
   Георгиев общината я изгради изцяло върху тротоара!!!

 154. Не, не и не на зелената зона в район Оборище

 155. Като жител на този квартал съм против това увеличение. Само искам да попитам какво точно ще се реши с налагането на това наказание? Ще се махнат 2 или 3 коли от улицата, който така и така няма да освободят 200 или 300 места, но аз ще почна да плащам по 200лв, а жена ми по 100лв за да не можем отново да паркираме. А някой от центъра за градска мобилност ще поръча на приятеля си от парламента да построи още 10 спирки по 1 000 000лв с тези пари.
  НЕ!

 156. „Не“ на зелената зона

 157. Уважаеми съграждани от община Оборище както сте забелязали единственото облекчение
  при паркиране в зелена зона е за вашият джоб. Затова съм против „Законния уличен рекет“

 158. Да на зоната.
  Не на колите на тротоарите.

 159. Не съм съгласен със зелената зона в район Оборище и не забравяйте ,че зелената зона по бул. Евлоги Георгиев общината я изгради изцяло върху тротоара!!!

  • Тротоара, където е достатъчно широк може да има зона. Остава достатъчно място за бебешка количка да се движи нормално. Доскоро на същото място(канала) колите заставаха диагонално и нямаше как да се минава с количка, а дори и единично.

 160. Твърдо ЗА. За да има ред и санкции за неправилно паркиране.

 161. Твърдо „против“!!!

 162. Да за зона.

 163. Категорично – НЕ !!! Зоната няма да реши проблемите на живущите хора в район Оборище. Самите улици не са проектирани за толкова коли,няма как да се реши паркирането само като се събират такси от стикери,смс-и и хора които да събират пари с апарати на врата !!!
  Г-н Кмете, нямате капацитет да решите проблема с паркирането ,както и вашия екип !

 164. Абсолютно съм „За“ разширяването на зелените зони

 165. Това, че няма зона ми харесва най-много от всичко. Винаги намирам място за паркиране. Живея на бул. „Мадрид“.

 166. Категорично НЕ трябва да се разширява!

 167. Категорично ЗА!

  Отлично помня как се паркираше преди да бъде построен так. нар. Mall Serdika Centrer… и смятам, че зелената зона трябва да бъде разширена незабавно! Ама наистина веднага. Още преди приключване на ремонта на тротоарите в оградената със зелено зона, който в момента тече.

 168. Налага се да бъде разширена. В страничните улици се паркира произволно, което затруднява, а понякога прави и невъзможен, достъпа на специализирани (в т.ч. линейки и пожарни) автомобили до адрес. Честа практика е запушване на гаражни и дворни врати.

 169. Вече е крайно време да бъде разширена. Когато район Средец стане зона, още коли ще бъдат насочени към район Оборище, който е съседен. Дели ги Военната академия само.
  Струва ми се, че е голямо недоглеждане това, че Средец става зона, а Оборище не.

 170. НЕ на рекета налаган от „Градска Мобилност“!
  Зад всяка административна „глупост“ стоят корупционни интереси.
  Нали никой сериозно не смята, че мотива на общината е местните хората да си паркират колите спокойно? Ако беше така трябваше да предложат примерно ЕДНОКРАТНО закупуване на стикер на символична цена колкото да покрие разхода по отпечатване и администриране. Единственото облекчение при паркирането в Зелена зона е за нашите джобове. Облъчват ни с фалшиви „доводи“, само и само да бръкнат по-надълбоко в джобовете ни – такъв за съжаление е манталитета и метода на „работа “ на нашите общинари и кметове-бизнесмени. Тях друго не ги интересува…Тях НИЕ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВАМЕ!

  Затова съм ПРОТИВ законния уличен рекет, наречен Зелената зона.

 171. Като постоянни жители на посочения район повече от пет години, смятаме, че въвеждането на Зелена Зона е необходима, дори закъсняла мярка за облекчаване на паркирането, което от година на година става все по-голям проблем и наспиралите по тротоарите коли са все повече и все по-безобразно спрели.
  В допълнение, с разширяването на район Средец, местата за безплатно паркиране в района се стесняват значително и с приключването на периода на отпуските и идването на зимата паркирането ще стане невъзможно.
  Очакваното отриване на метростанцията на парка Заимов, ще увеличи неминуемо трафика, както и проблемите с паркирането.

  Това, с което обособяването на зелена зона ще допринесе за подобряването на обстановката е не толкова фактът, че паркирането в зелена зона е платено, а това, че е ограничено откъм максимален престой- 4 часа, което ще го направи още по-непривлекателно за работещите в района.
  В съседните улици, които са обособени като зелена зона е видимо за всеки, че положението с паркирането е доста по-добро.
  Финансовото отражение на тази мярка за живеещите в района, които използват автомобилите си няма да бъде малка, но както е във всички европейски столици- да живееш в централен район поражда сериозни задължения за жителите, които не се изчерпват само със закупуването на апартамент в района. Най-справедливо би било с тези събрани средства да се оправят тротоарите в района, да се поставят колчета по тротоарите и да се облагородят зелените пространства, детските площадки и да се залеси в района.

 172. Само ми обяснете за какво плащам данък за мпс около 300 лева за годината и трябва да платя още 100 за да паркирам на същото място на което го правя и сега? Прост начин за още приходи на общината. А ние пак ще си караме по скапаните разбити и прашни улици…. Безобразие

 173. Твърдо съм за! Много е трудно, да не кажа и невъзможно паркирането. Когато се увеличи другата зелена зона, съвсем ще е невъзможно за живущите да паркират тук.

 174. Да трябва да се разшири,това ще регулира безобразното паркиране и паркирането по тротоарите,ще съхрани центъра на столицата малко…

 175. ДА, задължително да се разшири! В момента е изнемога и да се паркира, и да се върви пеш по тротоарите – задръстени от маркирани с месеци МПС.

 176. Определено не съм съгласна. Това няма да разреши проблема с паркирането. Тези коли, които и сега паркират няма къде да изчезнат мигновено… Трябва да се обсъдят и други мерки за борбата с непрестанно увеличаващия се трафик в София!

 177. Трябва да си много наивен за да повярваш на пропагандата и на троловете, че зоната ще реши някакви проблеми с паркирането. Още по малко на „майте с количките“. Тази тема се използва за легален рекет под носа на общинарите.
  Трябва да се помисли за други мерки, преди да се бърка нагло в джобовете на живеещите в т.нар „ЗОНИ“:
  – Да се премахват автомобилите, които не са премествани повече от година.
  – Да се направят паркинги в районите непосредствено до съществуващите „ЗОНИ“ на рекет
  – Живеещите в квартала „ЗОНА“ да могат да паркират безплатно, както и преди.
  – Да не се налага парадокса да плащаме за „услуги“, които не сме искали – вместо паяци и скоби да се използвт само стикери.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *